Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bel Zaballa ha presentat la biografia de Manuel de Pedrolo, ‘La llibertat insubornable’

La periodista, escriptora i correctora vilafranquina Bel Zaballa protagonitzava aquest dimecres al vespre una nova sessió del cicle Llibres de Capçalera.

El cicle, organitzat per la Biblioteca Torras i Bages i la llibreria L’Odissea, està centrat aquest any en la figura i obra de Manuel de Pedrolo en el centenari del seu naixement.

‘Manuel de Pedrolo: La llibertat insubornable’ és una aproximació a la vida, a l’obra i al llegat de l’escriptor de l’Aranyó. El llibre va sortir al mercat el passat mes de febrer en l’any que es commemora el centenari del seu naixement i que ha estat declarat oficialment Any Pedrolo.
Manuel de Pedrolo és una de les grans veus de la literatura catalana del segle XX i una figura clau, també, per entendre el nostre passat més recent.

Zaballa va fer la biografia per encàrrec de l’editorial Sembra Llibres i va anar descobrint Pedrolo en un intens procés de documentació. La part més desconeguda de l’escriptor, la seva infància, i la correspondència, han estat alguns dels aspectes que més han cridat l’atenció de la periodista en tota aquesta aventura.

El cicle Llibres de Capçalera és un cicle de conferències centrat en obres que formen part de la història de la literatura universal i que es consideren de lectura imprescindible. Aquesta és la tretzena edició de la iniciativa, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: