Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Arriba la quarta edició de la Fira de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos

Arriba la quarta edició de la Fira de la Transhumància a Santa Margarida i els Monjos

La Fira es farà a l’aparcament d’entrada al municipi, començarà a les 10 del matí i comptarà amb actes paral·lels que s’iniciaran ja aquest divendres.

Aquest diumenge 21 d’octubre es durà a terme a Santa Margarida i els Monjos una nova edició de la Fira de la Transhumància. La mostra es farà a l’aparcament d’entrada als Monjos i comptarà amb una trentena de parades relacionades amb la ramaderia, una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.
La fira obrirà les seves portes de 10 del matí a 2 de la tarda i comptarà amb una mostra d’ovelles dels pastors locals i activitats infantils per aprendre a munyir vaques, fer un jorn al mas, fer ovelles-guardioles de fang, la demostració d’un taller de llana i un concert a càrrec del grup Shamrock Vagabons, entre altres.
A partir de les 11 del matí la Fira inclourà la TranshuFest, una trobada i cercavila de Balls de Pastorets que començarà a la plaça de Pau Casals i recorrerà l’avinguda de Catalunya fins al recinte de la Fira on es durà a terme la ballada final. La Trashufest continuarà al migdia amb un dinar popular a la casa de cultura Mas Catarro i un concert a càrrec dels Shamrock Vagabons, a partir de dos quarts de cinc de la tarda.
Les activitats de la Fira inclouen també activitats paral·leles que començaran el divendres amb exposicions sobre els Ambients naturals del Foix, a la Biblioteca, i sobre el Camí Ramader de Marina, al Molí del Foix. A 2/4 de 6 de la tarda la Biblioteca acullirà la presentació de la nova mascota del Parc del Foix; i una hora més tard es presentarà el llibre “El riu Foix, El patrimoni natural i cultural del riu a l’entorn del Parc del Foix”.
Es tracta d’una obra de l’estudiós Joan Rovira i editada pel Centre de Documentació del Parc del Foix.
Els actes de divendres finalitzaran amb un concert de músiques del món, amb el grup Zing, a les 8 del vespre, les caves Markel dels Monjos.
Dissabte, les activitats s’iniciaran amb una caminada popular de 7,5 km pel Parc del Foix, que sortirà a les 9 de davant l’església dels Monjos i que estarà vinculada al llibre de Joan Rovira.
L’endemà diumenge es farà una altra caminada de 4,5 km que sortirà a les 9 des del recinte de la Fira.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: