Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ampert celebra una xerrada sobre la investigació, prevenció i tractament del càncer

Dins dels actes del 10è aniversari de l’associació Ampert i per a commemorar el Dia mundial contra el càncer de mama, divendres s’organitzava la xerrada “El càncer de mama, avui”.

La xerrada havia d’anar a càrrec de la doctora, Candela Calle, directora general de l’Institut Català d’Oncologia, però finalment per un compromís de darrera hora no va poder assistir-hi. En el seu lloc va intervenir la doctora Maica Galán, que recentment ha estat nomenada directora assistencial de l’ICO.

La doctora Galán va oferir una exposició de que és l’ICO i quines són les seves funcions. Va recordar que l’Institut Català d’Oncologia va començar l’any 1995 a l’hospital Duran i Reinals, i que actualment té centres també a Girona, a Badalona i a Tarragona, tractant el 45% de les persones adultes malaltes de càncer de Catalunya. També va detallar que són referència de 19 hospitals comarcals, entre els que hi ha el de Vilafranca.

L’acte el va iniciar el president d’Ampert, Joan Rios, i també va comptar amb la participació de la doctora, Carmen Vidal, responsable de la Unitat de Cribatge de càncer de mama de l’ICO i les doctores Beatriz Pardo i  Catalina Falo, metgesses adjuntes d’Oncologia Mèdica a la xarxa ICO a Vilafranca i Igualada.

La doctora Vidal va exposar l’evolució del diagnòstic del càncer de mama en el territori, remarcant la importància del cribatge, perquè si el càncer es diagnostica aviat es redueix molt la mortalitat i els tractaments són més conservadors.

Per la detecció l’eina principal és l’observació del propi cos i la mamografia.

Per la seva banda les doctores Beatriz Pardo i  Catalina Falo van parlar dels avenços en el tractament del càncer de mama i ovari.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: