Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes de Veterinària de l’UAB visiten el CAAD de la Mancomunitat Penedès-Garraf

El conveni aprovat amb la Universitat Autònoma de Barcelona fa possible dues visites de pràctiques al Centre d’Acollida d’Animals Domèstics.

Dilluns al matí, un grup de 10 estudiants de quart curs del grau de veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona han visitat el centre d’acollida de gossos i gats de la Mancomunitat amb l’objectiu de conèixer de primera mà la veterinària de refugis, una pràctica que poc a poc s’està consolidant en els estudis de veterinària.
La directora veterinària del centre, Ana Martínez, ha tutoritzat els alumnes en la visita, explicant els protocols de treball que es segueixen, tant amb els animals residents com amb els animals de nova entrada; les esterilitzacions i altres cirurgies que es porten a terme, els plans de vacunació i de desparassitació, i els protocols de neteja i desinfecció de les diferents zones del CAAD Penedès.
Els alumnes, acompanyats d’Anna Ortuño, professora i vicedegana de la Facultat de Veterinària, han pogut agafar mostres de femtes d’alguns dels animals allotjats en gàbies per, posteriorment, analitzar-les a la facultat de veterinària de la UAB i conèixer l’estat sanitari dels animals residents al centre. Ortuño destacava la importància que els alumnes puguin conèixer la realitat de centres com aquest de la Mancomunitat, que estan allunyades del que són les clíniques veterinàries convencionals.
Marta Verdejo, vicepresidenta de la Mancomunitat destacava que amb aquest conveni les visites es realitzaran de manera regular cada curs acadèmic i segueix la línia de col·laboració amb entitats que impulsa el CAAD Penedès. Remarcava també el fet que amb aquestes visites els estudiants poden conèixer una tipologia d’animals i maneres d’actuar diferents a les clíniques.
Al llarg del matí els alumnes també van poder parlar amb els responsables del centre de qüestions relacionades amb l’abandonament d’animals de companyia. Es va fer especial incidència en la problemàtica de l’abandonament de gossos potencialment perillosos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: