Dissabte, 1 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A judici tres joves que van intentar aturar que es despengessin llaços grocs

La Coordinadora Antirepressiva del Penedès demana l’absolució de tres vilafranquins, que van intentar aturar a un grup de gent que retirava llaços grocs, acusats per delictes lleus.

Aquest dimarts al vespre i a la plaça de la Vila la Coordinadora Antirepressiva del Penedès va convocar una roda de premsa i concentració ciutadana per fer públic un manifest sota el nom de “Per la convivència i la llibertat d’expressió, prou impunitat feixista!”.

La col·laboradora de la Coordinadora, Clara Sant, va llegir el document explicant que durant la matinada del 26 de setembre un grup d’unes 30 persones encaputxades,  amb la cara tapada i equipats amb instrumental per arrencar pancartes i llaços grocs es va passejar per Vilafranca retirant tota la simbologia per la llibertat dels presos i preses polítiques que es trobaven al seu pas, tant en llocs públics com en propietats privades, impedint així el lliure exercici de la llibertat d’expressió de la ciutadania.

Diversos veïns van alertar a la policia que, segons el comunicat, es va mostrar inactiva i passiva  davant d’aquest grup de persones. Un grup de tres joves vilafranquins els va veure a la plaça de la Vila  i els van recriminar les accions que estaven duent a terme, fet que els va comportar rebre amenaces i insults per part del grup d’encaputxats. Al veure que intentaven arrencar una pancarta que estava penjada a la capella de Sant Joan, un dels joves els ho va intentar impedir, cosa que li va costar ser agredit mentre tres persones el retenien a terra, fet que també li va provocar la pèrdua del telèfon mòbil.

En aquest punt es van personar tant Policia Local com Mossos d’Esquadra que van procedir a identificar als tres joves vilafranquins i a dues de les persones agressores, ja que la majoria del grup de trenta persones va fugir del lloc dels fets.

En el comunicat lamenten que ara hi hagi una acció judicial contra els que consideren les víctimes.

Des de la Coordinadora també s’exigeix que el Conseller d’Interior, Miquel Buch, pari de blanquejar el feixisme i actuï d’una vegada contra aquests grupuscles d’extrema dreta.

També alerten que el que ha passat a Vilafranca és un modus operandi habitual.

Finalment anuncien que el proper dimecres, 7 de novembre, se celebrarà el judici als jutjats de Vilafranca a un quart de dues del migdia, i per això es convoca una concentració de suport a les tres persones afectades a les una  davant dels mateixos jutjats.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: