Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

12 anys després, els govindes de l’Índia han tornat a trencar el Dahi Handi a Vilafranca

Una delegació de govindes, els castellers de Mumbai a l’Índia, es troba aquesta setmana a Catalunya, acollida pels Castellers de Vilafranca.

Aquest dimecres van fer una actuació al pati del local de la colla, Cal Figarot.

La primera vegada que els govindes van sortir del seu país, per fer construccions humanes, va ser el novembre de l’any 2006. Aquella experiència va comportar que l’any 2011 els vilafranquins viatgessin a l’Índia.

Aquesta és la segona ocasió que els govindes visiten Catalunya.

L’actuació dels indis va generar molta expectació, i el pati de cal Figarot es va omplir de gent que va observar la curiosa tècnica que utilitzen per alçar-se fins arribar a un test de terrissa per trencar-lo. En aquesta ocasió estava ple de confeti, però al seu país la tradició s’emmarca en una festa religiosa anual dedicada al deu Krishna, i el Dahi Handi està ple de iogurt, mel i llaminadures.

La delegació acollida a Vilafranca està formada per 18 persones de diverses edats i que venen en representació de les 15 principals agrupacios de govindes de les centenars de colles que hi ha a Mumbai. El principal objectiu d’aquest comitè de govindes és conèixer de primera mà la realitat de les construccions humanes a Catalunya.

Aquest dimecres van fer l’exhibició al jardí de Cal Figarot. El dissabte la delegació de govindes es desplaçarà a Tarragona per assistir en la segona diada de colles internacionals organitzada en el marc del Concurs de Castells i el diumenge faran costat als Castellers de Vilafranca en el Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça. Per aquest motiu el cap de colla i el president dels Castellers els van obsequiar amb samarretes verdes i mocadors castellers.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: