Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC proposa mesures per garantir l’accés a internet i les TIC a tota la població

En una roda de premsa celebrada aquest dilluns a la tarda, s’han exposat les propostes del grup, que requeririen una previsió pressupostària de cara a l’any que ve.

El grup municipal de Vilafranca en Comú presentarà dimarts que ve al Ple de l’Ajuntament una proposta per combatre l’escletxa digital, és a dir, la desigualtat d’oportunitats en l’accés a Internet i a les noves tecnologies, en una era en què la xarxa ja és quasi una eina imprescindible per no quedar exclòs de la societat.

La primera és la implantació de zones WiFi gratuïtes en espais públics, en les quals es garanteixi una connexió de qualitat, i que siguin distribuïdes donant prioritat als barris on s’hagi detectat un major risc d’escletxa digital, així com als indrets amb més concurrència de persones.

Una segona proposta és obrir espais, en els equipaments públics, d’ús lliure d’ordinadors i tauletes equipats amb programari i connectats a Internet.

I per últim, VeC recomana que, de la mateixa manera que cal garantir la possibilitat d’ús, es garanteixi també la qualitat i l’ús crític de les TIC i la xarxa. En aquest sentit, la moció observa que determinats col·lectius, com la gent gran, les dones o els joves i els infants, poden ser més vulnerables a actes de ciberassetjament, phishing o suplantació d’identitat.

VeC apunta que l’administració ha de desplegar un pla de formació d’ús d’Internet i les noves tecnologies, que a banda de facilitar l’accés a la navegació, permeti assolir un ús de qualitat.

La moció que VeC portarà a votació al proper Ple pretén combatre l’anomenada “escletxa digital”, és a dir, el greuge que suposa per a determinats col·lectius no poder accedir a Internet i a les noves tecnologies. El lliure accés a la informació i al coneixement que aquesta reporta és reconegut com un dret de les persones, amb independència dels seus recursos econòmics, i a tal fi les administracions públiques han de facilitar l’accés a les eines informàtiques en general i de forma especialment important a Internet.

 

 

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: