Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC demana una reunió de la junta de portaveus per abordar la reforma de l’estació de trens

Els comuns creuen que l’estació actual no compleix els requisits bàsics de seguretat, salubritat ni de pas dels mateixos trens de viatgers i de mercaderies.

Ho van explicar aquest dilluns a la tarda en una roda de premsa a la seva seu. Des de Vilafranca en Comú creuen que l’estació actual no compleix els requisits bàsics de seguretat, salubritat ni de pas dels mateixos trens de viatgers i de mercaderies. El regidor de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, demana una junta de portaveus urgent perquè creu que la reforma és un tema clau que va més enllà de l’equip de govern.

A més, Arnabat també afegia que cal replantejar el projecte i que vagi més enllà d’una simple reforma arquitectònica de l’edifici, perquè la de Vilafranca sigui una estació de referència del conjunt de la vegueria.

També van aprofitar per criticar el nou aparcament inaugurat a la llosa de la via, a la zona de la Creu de Santa Digna. Consideren que talla la circulació entre el Molí d’en Rovira i la Girada i segrega els dos barris de resta de la vila, a més d’afavorir el transport en vehicle privat, en detriment als que van a peu.

Els comuns també qüestionen el pàrquing que s’ha fet al pont del carril, a l’altura del carrer Papiol. La Montse Romagosa, de VeC, apunta que ja hi havia un espai per a fer un aparcament soterrat i que l’espai de la llosa s’hauria d’haver destinat a algun altre ús.

Des del grup municipal ja es van posar en contacte fa uns mesos amb arquitectes de la vila i tècnics d’ADIF per consultar com es podia arreglar el calaix que queda a la llosa i afirmen que és possible rebaixar-lo i arreglar d’aquesta manera el que qualifiquen de “desastre”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: