Dijous, 9 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una trentena de persones participen a la vista especial pel 150è aniversari dels Trinitaris

La visita es va fer aquest passat dissabte al matí i feia referència a tot el convent: el claustre, la capella i església.

Coincidint aquest mes de setembre amb els 150 anys de la creació de la parròquia de la Trinitat de Vilafranca i el fet que a l’estiu acabessin les obres del Claustre dels Trinitaris, s’estan fent i es faran un seguit de visites guiades. Ja fa un temps que es van reprendre les visites al campanar i ara s’ha pensat una visita encara més especial. Es va fer aquest passat dissabte al matí i els assistents van poder visitar els diferents espais del que havia estat l’antic convent, és a dir, l’església, la capella del Remei i l’espai de rectoria i el claustre. Aquests són emplaçaments que acostumen a estar tancats al públic.

La visita explica la història dels trinitaris des de la seva arribada a la seva expulsió al segle XIX, moment en què la Trinitat es declara segona parròquia de la ciutat, tal com explicava el guia de Descobrir Penedès, Josep Maria Feliu.

Feliu apunta que tot i que tots els elements són interessants, els més especials que es poden veure en aquesta visita són el claustre i els vitralls de l’església.

Més enllà d’aquesta visita especial, els propers caps de setmana també s’han programat visites al campanar de la Trinitat, un dels elements més rellevants del patrimoni de Vilafranca. Datat a inicis del segle XX, projectat per l’arquitecte August Font.

La visita al campanar ens permet fer un cop d’ull a la històrìa de Vilafranca des del segle XVI fins als nostres dies mitjançant elements singulars que es van descobrint a mida que es puja al campanar, fins arribar al pis superior. Allà, amb les campanes, es poden disfrutar d’unes magnífiques vistes de Vilafranca acompanyats d’una copa de vi.

 

 

 

 

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: