Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Tres alumnes de l’escola Jaume Balmes, a la Final Nacional del Campionat Mundial de Robòtica

Tres alumnes de l’escola Jaume Balmes, a la Final Nacional del Campionat Mundial de Robòtica

El passat cap de setmana, les martinenques Aina Cordoba, Alba Sivill i Foix Guimerà van participar a la Final Nacional del Campionat Mundial de Robòtica celebrat enguany a Platja d’Aro.

La prova del campionat consistia en dissenyar i muntar un robot que pogués ajudar a reduir el malbaratament alimentari. Calia programar-lo per tal que identifiqués unes fruites simulades amb peces LEGO considerant el seu color, amb l’objectiu de classificar-les per poder ubicar-les segons la seva aplicació posterior: supermercat, planta de biogàs o planta de maduració, per exemple.

Les tres participants són alumnes de l’escola Jaume Balmes de Sant Martí Sarroca i de l’extraescolar de robòtica impartida al centre i gestionada per l’AMPA i Robotix Penedès.

El passat juny van quedar campiones del campionat local que va tenir lloc a Vilafranca, la qual cosa els hi va suposar la participació a la final de Platja d’Aro. Un dels pares de les nenes, Ton Guimerà, s’ha fet càrrec del seu entrenament durant aquest estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: