Dimarts, 9 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Joan de Mediona segueix esperant la construcció de la nova escola La Fassina

Els prop de les 85 nenes i nens de la població estudien en barracons que no acompleixen els requisits mínims per a les noves necessitats pedagògiques.

A la tardor del 2010 es va aprovar el projecte per a construir la nova escola La Fassina a Mediona però encara no s’ha executat. Els prop de 85 nens i nenes de la població estudien en barracons que no acompleixen els requisits mínims per a les noves necessitats pedagògiques que exigeixen tant els professionals de l’educació com les noves metodologies docents. Segons explica l’alcalde del municipi, Servand Casas, el projecte es troba en la mateixa fase que fa 8 anys. Creu que el fet que la construcció del nou centre educatiu estigui aturada no és un problema econòmic sinó de voluntat.

L’altra escola pública que hi ha Mediona, l’escola Renaixença situada a Sant Pere Sacarrera, compta amb 68 alumnes, 8 mestres, en 4 grups i també té serioses carències. Segons Casas, l’Ajuntament és l’únic que s’està fent càrrec de millorar totes les mancances dels centres educatius sense el suport del Departament d’Ensenyament.

L’actual escola La Fassina està repartida en 3 edificis, sense connexió entre ells, i un d’ells format per quatre barracons per a primària. Des del consistori creuen que hi ha una maniobra per tal de fusionar les dues escoles públiques del municipi en una sola i consideren que aquesta decisió demostraria una imposició dels motius econòmics i de reducció de costos davant dels criteris pedagògics.

Servand Casas també destaca les característiques que té el projecte de nova escola i és que La Fassina seria l’única a tot Catalunya de comptar amb energia geotèrmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: