Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ministrers del Sabre i Cosins del Sac apleguen centenars de persones als concerts vermut

Les dues cites musicals es van fer a partir de la 1 del migdia a la plaça de Sant Joan.

El primer dels concerts va ser el dissabte dia 1 de setembre. Va anar a càrrec del conjunt maresmenc, Ministrers del Sabre, un grup de música tradicional catalana nascut l’any 2005 amb la voluntat d’acompanyar musicalment els gegants de Sant Simó de Mataró amb una formació de cobla de ministrers. El grup es va crear en paral·lel a la recuperació de la colla de portadors d’aquests gegants emblemàtics de la ciutat, però de seguida la formació va decidir fer més actuacions més enllà de la colla. Durant tots aquests anys, han actuat amb diferents formacions però sobretot com a cobla de ministrers i com a grup de ball folk. Han participat a festivals d’arreu de Catalunya i Europa com el Festival Folk Internacional Tradicionàrius, el Festival Tocatì a Verona a Itàlia, la Trobada de Buners a Andorra, el Cornamusam Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot així com en diferents Aplecs Internacionalsa Romania i a Itàlia. Un dels integrants de la formació, el músic Pol Ducable, confessava que van quedar gratament sorpresos de la resposta del públic vilafranquí.

Diumenge va ser el torn d’un grup de la vila: Cosins del Sac. Es tracta d’un grup format per instruments tradicionals catalans com el sac de gemecs, el flabiol i el tamborí,  la gralla o el fiscorn; i altres com el trombó, el saxo la bateria o la tuba. El seu repertori està bàsicament constituït per temes de ball, tant velles danses col·lectives com a peces de ball de parella tradicionals del segle XIX i de principis del XIX i altres ritmes com el bolero, txa-txa-txa o la rumba. El bateria del conjunt, l’Oriol Palau, explicava que els encanta recuperar temes antics però que sobretot els agrada interpretar cançons que facin ballar a la gent.

Van ser molts els que es van animar a ballar al ritme de la música i és que els assistents tenien la oportunitat d’aprendre els passos bàsics del ball folk els dies previs a la més típica, en unes classes que es fer a la plaça de Sardana els passats 16 i 23 d’agost de nou a dos quarts d’onze de la nit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: