Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Millora la seguretat a la carretera BV-2122 entre Pontons i Torrelles de Foix

Les obres, que han costat al voltant de 540 mil euros i que van acabar el passat 24 d’agost, tenien per finalitat millorar la seguretat viària en quatre revolts.

La Diputació de Barcelona ha estat realitzant obres des del passat mes de juliol per a la millora de revolts a la carretera BV-2122 entre Pontons i Torrelles de Foix. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Pontons, Josep Tutusaus, explica que calia fer aquestes actuacions perquè es tracta d’una carretera cada cop més transitada i que necessitava millores.

Durant el temps que han durat les obres, la carretera ha estat tallada amb desviaments senyalitzats. Tutusaus apunta que això no ha afectat gaire als veïns i turistes, més enllà d’haver de donar la volta i tardar una mica més en els desplaçaments. Van planificar de fer-ho durant l’estiu perquè no volien que afectés ni a la verema ni al transport escolar.

Les actuacions han estat l’ampliació del radi de les corbes i les respectives plataformes existents, per tal de permetre el creuament d’un autobús i un turisme. Abans de la millora, la carretera constava de dos carrils d’ample variable, en alguns casos inferior a tres metres, sense vorals ni cuneta.

L’aigua circulava pel marge de la carretera i es desguassava mitjançant obres de drenatge transversal associades al drenatge longitudinal. Tutusaus creu que han guanyat fonamentalment en seguretat.

Des del passat mes d’agost, que es va reobrir el tram de carretera afectat, s’han anat executant únicament actuacions de drenatge longitudinal, afermats, senyalització i sistemes de contenció.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: