Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Memòries de guix’ posa de manifest la importància de la indústria del guix a Vilobí

La presentació del documental va tenir lloc el passat 15 de setembre a Vilobí del Penedès, amb el local Jaume Via ple de gom a gom.

‘Memòries de guix’ està dirigit pels periodistes del municipi Cati Morell i Josep Maria Flores i realitzat per Punt TV. La codirectora Cati Morell explica que van rebre l’encàrrec de l’Ajuntament de fer una peça audiovisual per explicar el llegat de la indústria del guix al poble i el procés que ha seguit Vilobí per convertir l’espai dels pèlags en un espai natural un cop aquella indústria va desaparèixer.

El que havia de ser una peça audiovisual d’uns cinc minuts es va acabar convertint en un documental de més de vint minuts que inclou imatges de l’activitat quotidiana de la indústria als anys vuitanta. El documental va ser estrenat enmig d’una gran expectació, el que demostra com la gent de Vilobí té integrat el que va suposar aquella indústria per al poble.

El documental forma part de les accions que l’Ajuntament de Vilobí del Penedès impulsa per donar a conèixer el Parc dels Talls.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: