Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Llaços grocs i plaques commemoratives en els 3 locals d’Olèrdola on es va votar l’1 d’Octubre

Llaços grocs i plaques commemoratives en els 3 locals d’Olèrdola on es va votar l’1 d’Octubre

En aquests tres espais també s’instal·laran llaços grocs, com a símbol de la reclamació de la llibertat dels presos polítics i perquè puguin retornar els exiliats.

Hi haurà placa commemorativa de l’1 d’Octubre en cadascun dels tres locals municipals d’Olèrdola on es va votar l’any passat, el local Rossend Montané de Sant Miquel, i els centres cívics La Xarxa de Moja i Gatzara de Sant Pere Molanta. En aquests tres espais també s’instal·laran llaços grocs, com a símbol de la reclamació de la llibertat dels presos polítics i perquè puguin retornar els exiliats. La mesura l’anunciava l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, abans de finalitzar-se el ple de l’Ajuntament celebrat aquest dimarts al vespre. El mateix alcalde explicava que s’havia optat per posar aquestes plaques commemoratives “i no el nom a una única plaça”  per així fer “que tothom se senti identificat”.

Es preveu que en els actes programats aquest diumenge a Olèrdola en les tres seus electorals es donin a conèixer les plaques commemoratives i comencin a exhibir-se els llaços grocs en les façanes d’aquests equipaments.

Abans de l’anunci de l’alcalde, el grup d’ERC va reclamar de nou que es col·loqués al balcó de l’ajuntament un llaç groc i una pancarta reivindicant la llibertat dels presos i  exiliats. Per tercer ple consecutiu, també van demanar que es posés el nom d’1 d’octubre de 2017 a un dels espais públics on es va votar fa un any perquè així quedés fixat en el nomenclàtor del municipi.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: