Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’historiador Jaume Sobrequés pronunciarà la conferència de l’Onze de Setembre a Vilafranca

Serà el dia 10 de setembre, al saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca a partir de les 8 del vespre i amb el títol “Entre atzavares Catalunya camina cap a la llibertat”

La conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya amb què s’inicia la celebració a Vilafranca, anirà a càrrec aquest any de l’historiador i polític Jaume Sobrequés. El proper dilluns dia 10 de setembre, a les 8 del vespre, pronunciarà la conferència commemorativa de la Diada a Vilafranca, amb el títol “Entre atzavares Catalunya camina cap a la llibertat”.
Nascut a Girona el 1943, es va llicenciar en Història a la Universitat de Barcelona i des del 1966 hi dona classes d’Història medieval. Més tard, a la UAB exerceix de catedràtic d’Història de Catalunya.
Ha estat director de l’Institut Municipal d’Història de Barcelona i del Museu d’Història de Catalunya, rector de la Universitat Catalana d’Estiu i director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya. El 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi. Actualment, és president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.
En la seva faceta política, fou senador per Girona per l’Entesa dels Catalans (1977) i per Nova Entesa (1979), i diputat al Parlament de Catalunya pel PSC (1988-1995), partit que va deixar l’any 2010.
Acabada la conferència institucional, s’anirà fins al monument en honor al president Lluís Companys, a la plaça dels Països Catalans, al barri de la Girada, per fer una ofrena floral. Aquesta ofrena està prevista a 2/4 de 10 del vespre. L’Ajuntament convida totes les institucions, entitats, associacions i partits polítics locals i comarcals a fer-hi la seva pròpia ofrena floral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: