Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les masies de turisme rural del Penedès han mantingut una ocupació del voltant del 90%

L’associació Masies del Penedès agrupa una quarantena de masies de turisme rural, allotjaments, cases de pagès i cases de poble.

El president de l’associació i propietari de la Masia L’Olivera Raimon Olivella explica que l’ocupació durant aquest estiu ha estat del voltant del 90%, seguint la línia de l’any passat i superant els efectes de la crisi política i social de la tardor del 2017.

Olivella destaca que els turistes que passen l’estiu al Penedès busquen majoritàriament la proximitat de Barcelona i de la costa.

Pel que fa al perfil dels turistes, durant l’estiu provenen sobretot de fora de l’estat. Olivella comenta que com més llargues són les estades, de més lluny solen venir els hostes.

Durant els mesos de juliol i agost, els allotjaments associats a Masies del Penedès lloguen per setmanes senceres, per així evitar que les cases quedin buides. Però la resposta continua sent bona i la ocupació alta.

A la casa rural Masia Sapera, al terme municipal de Pontons, també han tingut una bona ocupació durant l’estiu i, de fet, durant tot l’any.

La seva propietària, Rosa María García, ho atribueix precisament a la tranquil·litat de la zona, que és el que busquen els hostes vinguin d’on vinguin.

García explicava que aquests darrers mesos ha tingut sobretot turistes estrangers.

Els propietaris de les cases i masies de turisme rural exerceixen també d’ambaixadors del Penedès entre la seva clientela tot destacant el caràcter vitivinícola de la zona, donant idees per fer enoturisme i difonent el patrimoni del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: