Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les jornades Kingston Hits The Town han tornat a portar la cultura jamaicana a Vilafranca

Les jornades Kingston Hits The Town han tornat a portar la cultura jamaicana a Vilafranca amb un programa més ampli.

El passi del documental ‘Dub it yourself’ dijous passat a El Taronger i la celebració d’un taller de dub dissabte a la tarda han servit per ampliar el programa de les jornades culturals jamaicanes Kingston Hits The Town.

Les jornades s’estan consolidant a Vilafranca amb una bona participació gràcies a l’aposta del col·lectiu organitzador d’integrar la part més cultural amb una oferta musical de primer nivell i de proximitat.

La incorporació del taller de dub ha estat la principal novetat de les jornades en aquesta tercera edició. El dub és un estil de música electrònica fruit de l’experimentació al voltant de la música reggae que va sorgir als anys seixanta. Són versions a partir de gravacions ja existents que emfatitzen determinats sons i afegeixen efectes com eco, reverb o delay.

El productor de dub Chalart 58 era el responsable del taller i explicava que aquest tipus d’experiències tenen força èxit perquè resulten sorprenents.

Per la seva banda, l’enginyer Marc Perales era un dels membres del soundsystem, és a dir, el sistema de so, amb punxadiscs i enginyers de so que treballen conjuntament per portar la música que els agrada a la gent. Sobretot a peu de carrer i en igualtat de condicions.

Les jornades van comptar amb el suport del Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca. El regidor Miquel Medialdea destacava que és lògic que el servei impulsi una iniciativa com Kingston Hits The Town.

Com ha passat també en les darreres edicions, el col·lectiu organitzador va haver d’estar pendent del temps, sobretot la nit del dissabte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: