Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les botigues i llibreries es preparen per la tornada a l’escola del mes de setembre

Centenars d’alumnes tornaran aquest mes a les aules després de les vacances d’estiu. És per això que alguns establiments es preparen pels darrers dies que vendran llibres de text i material escolar.

Un dels clàssics vilafranquins és la botiga Ca la Madrona del Carrer de la Parellada. L’Antònia Bonell ens explica que, pel que fa als llibres de text, hi ha un degoteig constant de vendes des del mes de juny.

Des de Ca la Madrona també reconeixen que, tot i que es continuen venent força llibres, es nota que algunes escoles comencen a fer servir suports digitals i que algunes famílies opten també pel reciclatge de llibres. Entre les editorials més exitoses, destaquen Barcanova i Vicens Vives per als alumnes de Primària.

A més, també hi ha moltes famílies que aprofiten per renovar el material escolar. Pel que fa a les motxil·les, Bonell explica que la de rodes ja s’ha establert com un clàssic.

Una de les clientes de l’establiment és la Susanna Mancilla que confessa que la tornada a l’escola suposa una gran despesa.

Un altre establiment que es prepara pel retorn a les aules és la llibreria Abacus de Vilafranca. La seva responsable, la Carlota Sardà, explica que les vendes es mantenen respecte l’any passat, però que sí que noten una tendència creixent dels seus clients a comprar a través de la web.

També explica que hi ha moltes famílies que vénen a comprar amb llistes de material que els hi fan els mateixos centres educatius i apunta que escullen cada cop més el productes més econòmics

Les classes començaran el 12 de setembre per l’alumnat del segon cicle de l’educació infantil, l’educació primària i l’educació secundària obligatòria, mentre que els i les alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i de grau superior començaran el proper 14 de setembre.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: