Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Economia Social i Solidària a la comarca està arrelada i potencia la sostenibilitat ambiental

La presentació de la diagnosi sobre l’Economia Social i Solidària a l’Alt Penedès ha estat un dels primers actes previs a la celebració a partir de dimarts de la quinzena que ha organitzat Coopsetània

La presentació de la diagnosi de l’Economia Social i Solidària a l’Alt Penedès que es va fer dijous al matí a la biblioteca de Santa Margarida i els Monjos ha estat l’acte que ha servit per donar el tret de sortida als actes previs a la quinzena que ha organitzat l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf per donar a conèixer les seves activitats i ajudar a potenciar aquest tipus d’economies.
L’alcaldessa dels Monjos, que ha estat l’ajuntament que ha encarregat aquest estudi comentava que era una bona manera d’iniciar les activitats d’aquesta quinzena, amb una radiografia de la situació actual de les entitats que treballen en aquest tipus d’economia a la comarca. Imma Ferret ha recordat que l’ajuntament dels Monjos col·labora amb aquests sectors des del 2012. La diagnosi que ara s’ha presentat ha de servir per saber on som, però també per ajudar a donar-li visibilitat.
Des de Pam a Pam, que han estat els encarregats de fer la diagnosi, Laura Muixí explicava que s’han centrat en conèixer el moment actual de l’economia social i solidària a l’Alt Penedès. Un moviments que està molt consolidat i que té en la sostenibilitat ambiental i l’arrelament al territori alguns dels seus punts més forts.
Pel que fa als punts més febles que s’han detectat en aquesta diagnosi, destaquen la poca utilització del programari lliure, una perspectiva feminista que hauria de ser més gran i les finances transformadores que haurien de tenir més presència.
Muixí remarca que la voluntat amb la diagnosi és també donar a conèixer les iniciatives que hi ha al territori que treballen en aquesta economia i fer-los més visibles, que és una altra de les mancances generalitzades arreu.
Els actes pròpiament de la quinzena s’iniciaran el dimarts 25 de setembre, en que el sociòleg Ivan Miró oferirà la conferència “Història i actualitat del cooperativisme a Catalunya” a les 7 de la tarda a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca, on també es farà la presentació de l’exposició “Memòria el cooperativisme”. Fins el 8 d’octubre hi haurà conferències, exposicions, presentacions i tallers per tal de donar a conèixer què fan i qui son les entitats que treballen en l’economia social i solidària a l’Alt Penedès Garraf. El programa complet de la quinzena es pot consultar a la web www.coopsetània.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: