Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ANC de Vilafranca va mobilitzar més de 600 persones per la Diada

Aquest dimarts a quarts de tres de la tarda sortien 10 autocars organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana de Vilafranca en direcció a Barcelona per participar a la massiva manifestació.

En concret van sortir de Vilafranca 10 autobusos, amb una mobilització d’unes 600 persones, a les que calia sumar a totes les que van fer ús del transport públic, especialment el tren, o els seus vehicles particulars, a més de les colles castelleres i dels falcons que també s’hi van desplaçar.

La coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell, parlava d’una gran mobilització.

A més també destacava els ànims amb els que la gent entrava als autobusos per participar a la manifestació, ànims i ganes de fer-se sentir.

A la Diagonal de Barcelona s’hi van reunir més d’un milió de persones que van protagonitzar una onada gegant per la independència. Es van fer càntics per la llibertat dels presos polítics i pel retorn dels exiliats, però sobretot hi va haver un clam per a la independència.

En el tram corresponent a l’Alt Penedès s’hi van poder veure també construccions castelleres i falconeres. Els Castellers de Vilafranca hi van fer castells de set pisos, els Xicots pilars de quatre i els Falcons van fer diverses figures i també van alçar pilars aixecats per sota. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca també va assistir a la manifestació del dia 11, realitzant pilars de 4 i algun castell de 5 net. Per tal d’ajudar a omplir els tramps, però, van ser al tram 37 enlloc del tram inicialment acordat per a la gent de Vilafranca.

 

 

ANC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: