Dilluns, 28 de Novembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alumnat de primària i del primer cicle de secundària ha iniciat avui el curs a Vilafranca

Les dades definitives d’escolarització del curs 2018 – 2019 a Vilafranca es faran públiques properament.

A l’institut Eugeni d’Ors l’alumnat de primer i segon d’ESO ha iniciat aquest dimecres les classes amb el centre a mig gas esperant la incorporació del segon cicle de la secundària i del batxillerat entre dijous i divendres i els cicles formatius de grau mitjà i grau superior, dilluns. Aquest institut vilafranquí compta amb un centenar de professors i professores i 1.250 alumnes en total, 540 dels quals cursen els seus estudis entre primer i quart d’ESO.
Es dóna el cas que aquests darrers anys hi hagut un pic d’alumnat de secundària mentre que, per contra, hi ha menys demanda als primers cursos d’infantil. Una tendència demogràfica que és generalitzada.

La directora de l’Eugeni, Dolors Arbós, recorda que els centres han estat assumint aquest augment de la demanda amb aules més plenes del que és habitual i, en cursos anteriors, amb la incorporació de nous grups classe.

En tot cas, el pic comença a arribar a la seva recta final i la posada en marxa del nou edifici de l’Institut Nou de Vilafranca fa preveure que les aules quedaran més esponjades els propers cursos.

A l’IES Eugeni d’Ors no hi ha aquest curs novetats destacades però es consolida el seu projecte d’innovació que promou i posa a la pràctica el treball col·laboratiu i interdisciplinar per projectes.

En Cicles Formatius sí que hi ha una novetat destacada: el projecte Innova FP, que començarà a desenvolupar el centre aquest curs amb el cicle d’Informàtica i que busca una col·laboració més estreta entre institut i empresa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: