Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Jove trenca el conveni de cessió del seu nan amb l’Ajuntament, després que no sortís per FM

La colla ha resolt el conveni després que aquest any tot i que la Jove si ha actuat per Festa Major el nan no sortís a ballar a la FM dels petits.

Aquest nan es va presentar el 2015 durant el 5è aniversari de la Jove. En aquell moment es va signar un conveni amb l’ajuntament que preveia la cessió i custodia del nan a la Casa de la Festa Major i la seva participació a la cercavila de la FM dels petits, conservant-ne la propietat la Colla Jove qui el podia demanar per actes concrets, prèvia sol·licitud al Cicle Festiu.
El nan només va ballar però el 2015. El 2016 i el 2017 no va sortir, ja que es va considerar des de Cicle Festiu que si la colla no actuava per festa major el nan tampoc. Enguany, tot i que la colla sí que ha participat a la Festa Major i que ha demanat expressament que el nan tornés a ballar amb els petits, finalment tampoc va sortir perquè, en paraules del Cicle Festiu, cap nen l’havia triat per portar-lo. La Colla Jove, doncs, ha decidit donar per resolt el conveni amb l’Ajuntament i ara mateix es custodiarà la peça cada any a casa d’un membre de la colla. El canvi de domicili es farà amb una mini cercavila el dia 30 d’agost a la tarda. Enguany la cercavila es va fer des de la plaça Jaume I fins al carrer Sant Digna, al domicili d’un dels fundadors de la colla que tindrà el nan fins a la Festa Major de 2019.
El nan enguany va sortir a la cercavila del 29 acompanyant la canalla de la Jove, però no a les processons
Així mateix, des de la Colla Jove han lamentat el malentès que es va donar el dia 29, quan van entrar a plaça amb el seu pilar caminant mentre els Falcons estaven provant el pilar de 5 aixecat per sota. Una situació per la qual ja van demanar disculpes.
Segons expliquen des de la Jove, van entendre que els Falcons farien tres figures, però no van veure que feien per acabar un pilar davant del balcó dels administradors. Així, en veure que els Falcons es desplaçaven del seu lloc, i amb voluntat d’anar ràpid i escurçar l’hora d’inici de la diada van entrar el seu pilar de 4 caminant mentre els Falcons també van aixecar el pilar de 5 per sota. Una situació que va provocar el malestar de la colla falconera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: