Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La D.O Penedès preveu una bona verema aquest 2018 que ha de reflectir-se en vins de qualitat

Les vinyes del Penedès es troben en plena verema, i les previsions amb que treballa la D.O apunten a que es recuperaran els quilos d’un any normal i amb un raïm de bona qualitat.

El director de la D.O Penedès, Francesc Olivella, comenta que la verema enguany s’ha iniciat uns 15 dies més tard que els dos darrers anys, en que la sequera havia fet avançar-la. Enguany, gràcies a la pluja que ha caigut durant tot l’any, hi ha més raïm també que en els darrers anys i tot i que la humitat ha fet aflorar algunes malalties, es preveu que la qualitat sigui bona.
La verema es va iniciar entre el 10 i 14 d’agost, i en aquests moments s’està collint el Macabeu. En les properes setmanes es continuarà amb les varietats blanques i s’iniciarà la collita de les negres fins arribar a primers d’octubre al Cabernet.
Olivella apunta que serà una verema llarga, ja que el raïm ha pogut anar madurant a un ritme més tranquil. La previsió, com dèiem és aconseguir un raïm de qualitat bona o excel·lent.
Pel que fa a les quantitats, Olivella explica que es tornarà al que podríem considerar els quilos normals. Entre 18 i 20 milions de quilos de raïm per produir D.O. Penedès, i en tot l’àmbit territorial Penedès uns 250 milions de quilos.
En quan a incidències, recorda que alguna de les pedregades d’aquest any han afectat puntualment alguna vinya en zones de Mediona o el Garraf; però que a nivell general la afectació ha estat poca.
Per tot plegat, Olivella considera que per graduació i acidesa la previsió és bona.
A partir del 15 d’octubre es quan es començaran a tastar els primers vins sorgits d’aquesta verema i per tant ja es podrà concretar més el nivell de qualitat dels vins sortits d’aquest 2018.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: