Dissabte, 22 de setembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Gairebé 1.500 alumnes s’han incorporat en aquest curs a Santa Margarida i els Monjos

La principal novetat de l’inici d’aquest curs ha estat la supressió d’una aula de P3 a l’escola Dr Samaranch per part del Departament d’Ensenyament.

L’Ajuntament s’ha mostrat disconforme amb aquesta actuació des del moment en que es va conèixer la decisió, al mes de maig i ha mantingut diversos contactes amb la Generalitat per mirar d’evitar-ho.

A la darrera trobada l’alcaldessa Imma Ferret i la regidora Filo Martínez van exposar a la directora de serveis territorials, Montserrat Domingo, les necessitats aprovades pel consell escolar, amb la peticions de més recursos personals per augmentar el nombre de mestres de les escoles, un integrador social per a l’institut, l’estudi del problema de les males olors a les noves escoles, el manteniment de les 4 línies de P3 al municipi i finançament per a la construcció d’un ascensor que ja té fins i tot el projecte redactat a l’escola Dr Samaranch. El departament d’Ensenyament no ha donat resposta encara a aquestes peticions. Pel que fa al nombre d’alumnes, a les tres escoles d’educació infantil i primària, Dr. Samaranch, Arrels i Sant Domènec, han començat les classes 880 alumnes, mentre que a secundària i a batxillerat es fa notar l’augment demogràfic de principis del segle XXI i aquest any han començat 510 alumnes, un centenar dels quals cursarà batxillerat. Les llars d’Infants municipals dels Monjos i de la Ràpita, que encara tenen places lliures, acullen aquest any 75 alumnes, 55 als Monjos i 20 a la Ràpita. Destacar també l’inici de l’oferta formativa de l’escola de persones adultes Fina García, amb cursos de formació general, cursos d’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior.

Enquesta

L'onada de feixisme que amenaça Europa...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Chelsea Hotel
Rock clàssic
13:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu presentat per Sergi Ansón
13:30
Sons a cau d'orella
Habanera i cant de taverna

Penedès Televisió

11:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
11:30
L'entrevista
Josep Mª Mateu - promotor del bàsquet
12:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: