Divendres, 25 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es publica l’oferta del Obre’t portes

Aquesta tardor es completa el programa de formació Obre’t portes organitzat per l’Oficina de Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca conjuntament amb el Servei de Cultura.

Els regidors de Cultura, Raimon Gusi, i de Voluntariat, Miquel Medialdea, acompanyats per tècnics dels serveis, han presentat el programa de 7 formacions específiques adreçades a les entitats sense ànim de lucre.

Gusi aprofitava també per recordar algunes de les necessitats que tenen les entitats respecte a la normativa estatal i, aprofitant el canvi de govern, reivindicava una nova llei de mecenatge.

Per la seva banda, Medialdea, recordava que l’Oficina del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca va realitzar un estudi sobre les necessitats de formació de les entitats sense ànim de lucre i amb voluntariat de Vilafranca, per tal de definir-ne un pla que les ajudi en el seu correcte desenvolupament i funcionament. D’aquest estudi n’han sorgit les set formacions que es faran properament i que es poden englobar en dos grans blocs. El primer per conèixer aspectes legals i de finançament de les entitats. El regidor exposava que segon grup de formacions apunten a millores de funcionament intern.

Els tallers seran gratuïts i es faran a l’Escorxador de Vilafranca per donar pautes per millorar algunes necessitats de les entitats com són el compliment legal, la participació interna, l’elaboració de projectes, el treball en xarxa, o la captació de fons i comunicació.

Aquestes formacions s’organitzen conjuntament amb el Servei de Cultura i s’emmarquen en el programa de formació a les entitats, que es realitza anualment, Obre’t Portes.

Aquest 2018, es començarà amb un cicle que englobarà un seguit de càpsules formatives relacionades amb l’àmbit legal.

Al 2019 es continuarà amb les formacions dels altres àmbits identificats en l’estudi, com un curs d’elaboració de projectes, un curs de captació de fons propis i privats i un curs de comunicació eficaç.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: