Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa la creació d’un servei de reparació i reutilització d’objectes

La proposta dels republicans busca per millorar els índex de recollida selectiva de residus.

La regidora portaveu d’ERC a Vilafranca ha anunciat el contingut d’una moció que portaran a debat en el proper Ple municipal i que busca millorar els índex de reciclatge de la capital de l’Alt Penedès.

Revisant dades de recollida selectiva de Vilafranca, publicades per l’Agència de Residus de Catalunya, s’observa com des del 2010 Vilafranca pràcticament no ha millorat i es manté entre un 35 i un 37%  de recollida selectiva bruta. Mònica Hill assenyala que això demostra que el canvi que es va fer a Vilafranca no ha comportat un increment notable i les fraccions d’envasos, paper i cartró, vidre o orgànica estan estancats. Per això considera necessari un canvi de model que tendeixi al porta a porta.

La normativa planteja arribar al 60% l’any 2020 i Vilafraca està lluny d’aquesta xifra. Per això proposen al Ple una moció amb dues propostes sobre la gestió de residus voluminosos. En primer lloc plantegen la creació d’un servei de reparació i reutilització d’objectes.

Acompanyant a aquest servei també proposen un seguit d’actuacions que fomentin la reutilització dels residus restaurats.

D’altra banda en aspectes mediambientals des d’esquerra es congratulen que Vilafranca hagués adoptat fa mesos la decisió de no utilitzar el Glifosat, i d’altra banda demanaran a l’ajuntament que retiri alguns dipòsits i canalitzacions amb amiant que encara hi ha en edificis municipals.

Mònica Hill ha parlat també de la petició que va fer esquerra a la resta de grups municipals per dedicar un espai públic de la vila, carrer o plaça, a l’1 d’octubre. En aquest sentit ha recordat que abans de les vacances van enviar per escrit al govern la proposta de batejar com a Parc del 1er d’octubre la llosa enjardinada de la via.  De moment no han rebit cap resposta per part del govern.

 

 

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: