Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els infants protagonitzen una Festa Major dels Petits amb molta assistència de públic

Per iniciativa dels administradors de la Festa de l’any 1982 es va iniciar aquest acte que, des d’aleshores, s’ha anat celebrant de manera ininterrompuda el dia 1 de setembre.

Aquest acte consisteix en una cercavila que surt de la rambla de Sant Francesc, a les cinc de la tarda, després del pregonet i de l’encesa d’una petita tronada a càrrec de nens i nenes escollits pels adminitradors.  Enguany, el pregonet va anar a càrrec del Centre Obert de Vilafranca que van preparar una obra de teatre en què els nens i nenes interpretaven els diversos elements del seguici festiu. El Salvador Navas, integrador social de l’entitat, explicava que hi han dedicat uns mesos a preparar-lo i que pels infants és molt important.

Just després de la tronada, va començar la cercavila a la mateixa Rambla de Sant Francesc amb el Drac, els Diables i dos grups del Ball d’en Serrallonga. A aquests tres balls els seguia de ben aprop l’Àliga. Un dels seus integrants, el Daniel Homs, explicava que els assaigs havíen anat molt bé i que estaven molt contents.

Un dels seus balladors és el Biel que, minuts abans de començar a ballar, ens confessava que el Ball de Sant Julià era dels més complicats i també que estava emocionat i nerviós alhora.

També estava força nerviosa la Laura, una de les balladores del Ball de Cercolets.

Un dels membres del ball, l’Eloi Miralles, explicava que els assaigs havien anat molt bé i destacava com les més veteranes ajudaven a aprendre els passos a les que són més noves.

El recorregut actual de la cercavila és: rambla de Sant Francesc, rambla de Nostra Senyora, carrer de la Parellada, carrer de la Palma, carrer de Sant Joan, plaça de Sant Joan i plaça de la Vila. Un cop arribats a la plaça de la Vila, tots els grups representats fan una actuació a dalt l’entarimat en presència dels administradors de la Festa Major al balcó de l’Ajuntament.

La festa major petita també comptava amb Nans, Capgrossos, Cotonines, Panderetes, Pastorets, Ball Pla, Figuetaires, Bastoners, Panderos, Gitanes,  Falcons i la Banda de l’Escola Municipal de Música. La canalla de les colles castelleres locals però, va fer la seva exhibició al matí, amb una diada castellera infantil a la plaça de la Vila, just abans del concert vermut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: