Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Diables van oferir un extraordinari final del Ball de Foc amb motiu del seu 15è aniversari

Des de l’any 2003 cada nit de l’1 de setembre visita Vilafranca l’alquimista Silè amb la intenció de convertir-se en l’erudit del foc ibèric.

Per això, li cal robar el foc infernal. Arriba per la Porta de Xaus, que es troba a la Plaça Anselm Clavé de Vilafranca. L’acompanyen uns personatges anomenats Nyokiis que dominen tota mena de malabars amb foc i també compta amb l’ajut de 7 alquimistes erudits de les cultures greco-romana, egípcia, celta, dels pobles nòrdics, dels àrabs, persa i de la cultura oriental.

Com sempre arriba a Vilafranca convençut que aconseguirà robar el foc als diables.

Amb una recepta nova es transformarà en una bèstia, mig dona, mig home i aconsegueix robar el foc, però els diables se n’adonen i comença una persecució pels carrers del centre. Passant per la rambla de Nostra Senyora, carrer de Sant Joan i arribant a la plaça de la Vila, on allà fan parada i hi ha un dels moments espectaculars del recorregut. Desprès segueixen pel carrer de la Cort, plaça Constitució i de l’Oli per arribar finalment a la plaça Jaume I on es desferma la batalla final i els diables aconsegueixen recuperar el foc. En Silè s’adreça al públic que omple la plaça i, amb una cantarella que tothom coneix assegura que l’any vinent hi tornarà.

Els diables, que són els qui guarden i dominen el foc infernal no estan disposats a permetre que ningú els el prengui.

Aquest any es celebraven els 15 anys del Ball de Foc i per commemorar-ho es va fer un final especial, amb comentaris de persones que l’han viscut tot aquest temps.

Va ser un final espectacular amb un recordatori piromusical dels 15 anys del Ball de Foc.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: