Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca arrenquen un cap de setmana per preparar el Concurs

Els Castellers de Vilafranca tenen entre cella i cella tornar a guanyar el Concurs de Castells de Tarragona que es disputa diumenge dia 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça.

És per això que els vilafranquins consideren clau els propers assajos i actuacions.

A l’assaig de dimecres hi havia un treball intens preparant grans construccions. Es treballaven estructures com la Torre de 8 neta, o el 3 de 9.

El sots cap de colla, Ignasi Pérez, apunta que ja per Sant Fèlix van mostrar el camí que els porta al concurs. Per tan les dues primeres rondes es plantegen amb el 3 de 10 amb folre i manilles i la Torre de 8 neta. Queda per concretar el tercer castell, que podria ser el 4 de 10 amb folre i manilles, o el 4 de 9 net, encara que tot dependrà de com vagin les primeres rondes.

Per la seva banda el president de la colla, Joan Badell, destaca que aniran a Tarragona a guanyar i molt ben acompanyats. Es calcula que entre membres de la colla i afeccionats amb entrada es desplaçaran unes 2.000 persones. Badell lamenta que no hagin pogut aconseguir entrades per a totes les peticions que han rebut.

Els Verds tenen doble actuació aquest cap de setmana. La primera al Prat dissabte a les sis de la tarda.

Diumenge, els Verds actuaran a Vilafranca, en la diada de Sant Miquel, patró de la colla. Serà a les dotze del migdia, a la Plaça de la Constitució, acompanyats pels Castellers de Berga i els Moixiganguers d’Igualada. Els vilafranquins volen fer-hi els dos castells de 9 i la Td9fm. En acabar, els Verds faran una prova del 4d10fm que volen portar al Concurs. Un cop acabada la diada, es farà un dinar popular a Cal Figarot.

Aquest divendres, a les vuit del vespre també se celebrarà la missa en honor a Sant Miquel a la Basílica de Santa Maria. A dos quarts de deu, a Cal Figarot començarà un dels assajos generals més importants de la temporada.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: