Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP gestionarà ajuts del FEDER per a projectes d’estalvi energètic

Aquest dijous a la tarda s’ha celebrat un plenari del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès, presidit per Francesc Xavier Edo.

En aquesta ocasió la reunió servia per conèixer la nova línia de subvencions dels fons FEDER a la que poden optar els ajuntaments de forma coordinada. Ho explicava Antoni Casasses d’iSERVEIS, tot recordant que fa dos anys ja es va gestionar l’eix 6 per temes de turisme. En aquesta ocasió es vol optar a l’eix 4, d’estalvi energètic i biomassa.

D’altra banda a la reunió hi va participar també la cap del Servei Territorial de Protecció Civil a Barcelona, Imma Solé, que va donar informacions sobre protecció civil.

El president del Consell d’Alcaldes, assenyalava que l’objectiu es coordinar els serveis.

En la mateixa sessió l’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, va sol•licitar la creació d’una taula de treball que permeti millorar la gestió i la coordinació entre els municipis davant els casos d’ocupació d’habitatges.

Els efectes de la crisi econòmica i la proximitat del Penedès a l’àrea metropolitana de Barcelona han fomentat en els darrers anys un increment notable d’ocupacions d’habitatges a la comarca.

Sergi Vallès va voler diferenciar clarament aquelles situacions que s’han produït per necessitat de persones i famílies que no disposen d’un sostre on viure, amb els casos que s’estan reproduïnt darrerament d’ocupacions d’immobles per dur a terme activitats il•legals i fraudulentes, que generen molts conflictes, incivisme i inseguretat als municipis.

També al ple del consell d’alcaldes es va presentar el catàleg del Paisatge del Penedès.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: