Dilluns, 14 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Des d’aquest diumenge es restringeix la circulació de vehicles pesants a l’N-340

La mesura s’ha fet efectiva després que el Consell de Ministres hagi aprovat el Reial Decret que estableix les bonificacions acordades amb el Ministeri de Foment.

El Reial Decret és fruit de l’acord amb l’Estat, que es va fer el setembre de 2017 entre el Ministeri de Foment i l’aleshores conseller de Territori, Josep Rull, i va comptar amb el suport dels municipis afectats pel pas de les vies en aquests trams perquè permetia resoldre una reivindicació històrica.

Recordem que la resolució publicada pel Servei Català de Trànsit estableix la restricció de vehicles o conjunts de vehicles de transport de mercaderies de quatre o més eixos  a la N-340 des del límit amb la província de Castelló a Alcanar fins a l’Hospitalet de l’Infant. També es restringeix el trànsit de camions a la N-340 des d’Altafulla fins a Vilafranca. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-7, entre les sortides número 32, a Altafulla, i la número 30, a Vilafranca sud.

L’objectiu d’aquestes restriccions és contribuir a descongestionar i reduir la sinistralitat en aquestes carreteres i millorar la mobilitat, si més no, fins que les característiques de les infraestructures assoleixin una major seguretat i fluïdesa viària. Els desviaments es faran cap a l’AP-2 i l’AP-7, atès que constitueixen una alternativa de més capacitat i millor traçat.

La implantació d’aquestes mesures permetrà desviar entre 3.800 i 4.000 camions diaris de la N-340 cap a l’AP-7, la qual cosa millorarà la seguretat i la fluïdesa en la carretera. D’altra banda, la mesura permetrà treure de l’N-240 uns 1.400 vehicles pesants cada dia.

La bonificació del peatge per als camions de pas és del 42,5% i per als que fan desplaçaments locals és del 50%.

D’altra banda també es bonifica als vehicles lleugers per als moviments interns entre Vilafranca Sud i Alcanar amb el 100% de l’import del peatge de l’AP-7 per als vehicles que facin el recorregut d’anada i tornada en un període de 24 hores com a màxim.

Com ja succeeix a altres vies de peatge, aquestes bonificacions, a càrrec del Govern de l’Estat, es vehicularan mitjançant el sistema de pagament dinàmic, Via-T.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: