Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
CORPINNAT inicia la verema passant la primera auditoria per garantir la seva qualitat

CORPINNAT inicia la verema passant la primera auditoria per garantir la seva qualitat

Els cellers que formen part de Corpinnat han iniciat la verema de les varietats tradicionals, i han passat també la primera de les auditories que han d’acreditar els seus estàndards de qualitat.

Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, i Torelló, els cellers que integren Corpinnat, han iniciat la verema de les varietats tradicionals i han estat objecte de la primera auditoria que acredita els principals estàndards de qualitat que defineixen la marca col·lectiva. La segona auditoria es durà a terme a peu de vinya durant aquesta mateixa verema i la tercera, al celler, a la tardor durant el procés d’elaboració del vi.
Inspectors de l’empresa Bureau Veritas certificaran el compliment de les normes de qualitat establertes al seu reglament: la procedència del raïm exclusivament de la zona de producció Corpinnat (el cor del Penedès), de vinyes ecològiques pròpies del celler elaborador o vinculades a aquest celler a través de contractes de llarga durada amb el viticultor, de les varietats autoritzades per Corpinnat, collit a mà i transportat de manera òptima per garantir que arriba al celler fresc i intacte.
Aquesta verema, la primera de Corpinnat com a marca col·lectiva registrada a la UE, està sent sensiblement diferent a les dels darrers anys fruit de l’accentuada pluviometria especialment durant el primer semestre de l’any. L’abundància de pluja ha permès restablir les reserves d’aigua del sòl, sota mínims degut a la sequera acumulada entre els anys 2016 i 2017, però ha propiciat l’aparició de míldiu en varietats com el macabeu. Els cellers Corpinnat han dut a terme un exhaustiu seguiment de l’evolució d’aquest fong a la vinya per minimitzar-ne els efectes i afirmen que no tindrà cap incidència en la qualitat del raïm 100% ecològic.
Els enòlegs dels sis cellers que avui formen part de Corpinnat coincideixen que la collita d’aquest any presenta un estat sanitari general bo i és especialment indicada per a l’elaboració de grans vins escumosos de mitja i llarga criança.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: