
CORPINNAT inicia la verema passant la primera auditoria per garantir la seva qualitat
Els cellers que formen part de Corpinnat han iniciat la verema de les varietats tradicionals, i han passat també la primera de les auditories que han d’acreditar els seus estàndards de qualitat.
Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, i Torelló, els cellers que integren Corpinnat, han iniciat la verema de les varietats tradicionals i han estat objecte de la primera auditoria que acredita els principals estàndards de qualitat que defineixen la marca col·lectiva. La segona auditoria es durà a terme a peu de vinya durant aquesta mateixa verema i la tercera, al celler, a la tardor durant el procés d’elaboració del vi.
Inspectors de l’empresa Bureau Veritas certificaran el compliment de les normes de qualitat establertes al seu reglament: la procedència del raïm exclusivament de la zona de producció Corpinnat (el cor del Penedès), de vinyes ecològiques pròpies del celler elaborador o vinculades a aquest celler a través de contractes de llarga durada amb el viticultor, de les varietats autoritzades per Corpinnat, collit a mà i transportat de manera òptima per garantir que arriba al celler fresc i intacte.
Aquesta verema, la primera de Corpinnat com a marca col·lectiva registrada a la UE, està sent sensiblement diferent a les dels darrers anys fruit de l’accentuada pluviometria especialment durant el primer semestre de l’any. L’abundància de pluja ha permès restablir les reserves d’aigua del sòl, sota mínims degut a la sequera acumulada entre els anys 2016 i 2017, però ha propiciat l’aparició de míldiu en varietats com el macabeu. Els cellers Corpinnat han dut a terme un exhaustiu seguiment de l’evolució d’aquest fong a la vinya per minimitzar-ne els efectes i afirmen que no tindrà cap incidència en la qualitat del raïm 100% ecològic.
Els enòlegs dels sis cellers que avui formen part de Corpinnat coincideixen que la collita d’aquest any presenta un estat sanitari general bo i és especialment indicada per a l’elaboració de grans vins escumosos de mitja i llarga criança.