Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Com era d’esperar, anar a peu o en bicicleta són les millors formes de mobilitat a Vilafranca

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Vilafranca i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic organitzaven la cursa de transports.

Un esdeveniment de la Setmana Europea de la Mobilitat que serveix per comparar els temps de viatge, el cost econòmic i les emissions del cotxe, el transport públic i altres transports.

Participar-hi era molt senzill, només calia estar disponible aquest dijous a la tarda per fer un desplaçament a peu, bicicleta, moto, cotxe o bus des de la seu de diverses associacions de veïns de Vilafranca fins a l’Escorxador. L’organització coordinava les sortides per poder utilitzar l’autobús urbà. El tret de sortida es va fer via mòbil. Tots els participants podien instal·lar-se una aplicació que permetia seguir el seu recorregut i comprovar que feien  la ruta proposada. A la vegada l’organització va instal.la una pantalla a l’Escorxador on es feia el seguiment i es controlaven les dades.

El primer en arribar va ser un veí de la Barceloneta que anava en moto, i els dos següents anaven en bicicleta i provenien del Molí d’en Rovira i del Centre.

El vocal de l’Alt Penedès de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, Albert Parés, es mostrava molt satisfet amb la participació de més de 36 voluntaris, de tots els barris i  utilitzant diferents modes de transport.

A més del seguiment de la cursa a l’Escorxador també s’oferia un taller de reparació de bicicletes, en el que hi van participar sobretot joves.

Amb l’arribada de tots els participants es van donar a conèixer els temps i els recorreguts. Respecte als vianants, el més freqüent és una velocitat propera als quatre quilòmetres per hora, però un veí de la Girada va fer el recorregut a 6 quilòmetres per hora, i va ser recompensat amb un fort aplaudiment.

Les conclusions del resultat de la cursa són clares. A Vilafranca, per la serva tipologia urbanística, els millors mètodes de transport són a peu o en bicicleta.

Els participants a la cursa de transports van ser obsequiats amb una T10 amb el nombre de zones corresponent al seu origen i un petit refrigeri a l’arribada.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: