Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centenars de persones han participat a la Bicicletada Popular de Santa Margarida i els Monjos

L’activitat es va fer diumenge passat i s’emmarcava en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, convocada per la Unió Europea.

El tècnic de Medi Ambient del municipi, Josep Maria Calaf, explicava que volien promoure una activitat de caire familiar, al mateix temps que es fomenta l’ús del transport alternatiu i sostenible. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient Andreu Clemente també insistia en què ja que anys que fan un treball de conscienciació i apuntava que cal continuar en aquesta línia.

La Bicicletada popular, per tant, pretén sensibilitzar la població sobre la necessitat de fer un ús racional del vehicle privat i de promoure els transports públics i alternatius com la bicicleta. La jornada, tal com explicava el regidor d’esports Josep Luis Soriano, també és una bona manera de fer esport en família.

L’activitat va començar a dos quarts de deu del matí amb el repartiment de dorsals davant de l’Ajuntament i a les 10 es va fer la sortida, amb un recorregut d’aproximadament 9 kilòmetres, que va passar per alguns dels nuclis habitats més importants del municipi i que, en aquesta ocasió, va acabar davant la Biblioteca, a l’avinguda de Cal Rubió, amb un esmorzar popular i el sorteig de cascs i una bicicleta entre els participants.

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos Imma Ferret va aprofitar per comentar que, més enllà d’iniciatives com la Bicicletada, des de l’Ajuntament tenen com a fita unir tots els nuclis del municipi a través d’una xarxa de vies per a ciclistes i vianants.

D’altra banda, i amb la col·laboració del Parc del Foix, al llarg de l’any es duen a terme caminades verdes per promoure el fet d’anar a peu com a mitjà saludable i sostenible de transport.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: