Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO exigeix garanties per als treballadors de Codorníu davant la venda de la companyia

En un comunicat que van fer públic ahir, CCOO del Grup Codorrníu i CCOO d’Indústria de Catalunya sol·liciten a la direcció de Codorníu que informi de la reunió del Consell d’Administració.

La reunió s’ha celebrat aquest dimarts al matí sobre l’operació de venda de la companyia.

Arran de la publicació del comunicat la direcció de l’empresa es va posar  en contacte amb el president del Comitè d’Empresa de Codorníu, Antonio Cruces.

En declaracions a Ràdio Vilafranca, Cruces destaca que el comunicat perseguia fer públic la manca d’informació que tenen els treballadors davant d’un fet tant important per l’empresa.

Tot indica que el fons nord-americà Carlyle comprarà la majoria de les accions del grup, però abans feia falta una reunió de la junta d’accionistes per acordar la possibilitat de vendre accions a personal extern. Ahir es va fer aquest acord que demà caldrà ratificar, per fer definitiva la venda.

Des de CCOO demanen mantenir una reunió, al més aviat possible, amb la nova direcció de Carlyle per manifestar-los el seu compromís i col·laboració per situar el Grup Codorníu al lloc on li correspon.

El president del comitè d’empresa vol exigir a la nova direcció garanties d’estabilitat i de futur per al conjunt de la plantilla del grup, així com el manteniment de les seves condicions de treball, i la definició d’un projecte industrial de futur per a la cavista catalana.

L’any passat el grup va reduir la plantilla fins als 600 treballadors amb un ERO que va afectar de forma oficial 71 treballadors i de forma no oficial a 103 treballadors més.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: