Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Balanç molt positiu del resultat de la Festa Major per part dels administradors

Tal i com va començar la festa, amb pirotècnia, simbòlicament aquest diumenge a les 12 de la mitjanit el castell de focs d’artifici de comiat posava punt i final a la Festa Major de Vilafranca.

Un castell de focs com de costum intens i brillant, que va anar a càrrec de Pirotècnia Igual, la mateixa empresa penedesenca que el dia 29 a les 12 del migdia es va encarregar de la Tronada, que iniciava oficialment la festa major. Els administradors van veure el castell de focs des de dalt d’un dels edificis emblemàtics de la rambla de Sant Francesc, el de la casa Coral, recentment rehabilitat. Just acabat de petar el darrer volador les emocions van tornar a sorgir a flor de pell i van fer un darrer brindis conjunt i emocionat. Com en tots els actes principals de la festa els estava acompanyant una càmera de Penedès TV per guardar la imatge pel record, i per recollir també les seves primeres valoracions.

L’Esther Ribas confirmava el que administradors d’altres anys sempre diuen. Que tot i ser conscient de la feina i emocions que comporta ser administrador que quan t’ho proposa l’alcalde no ets conscient del veritable volum d’aquesta feina i emoció.

L’Esther Ribas apuntava que de tots els moments el més emocionant per a ella va ser el de l’encesa de la Tronada.

El Xavi Aranda també destacava que fer d’administrador és molt emocionant, intens, però alhora esgotador.

Una de les novetats d’enguany ha estat el sorteig públic dels actes de pirotècnia. Un tema delicat perquè la gent de Vilafranca té uns costums molt marcats, i això es va poder veure amb l’Entrada de Sant Fèlix, a càrrec de Pirotècnia Peñarroja, i que no va ser com les habituals.

La Lídia Blasco destaca també la bona resposta que ha rebut el nou espai El Gloriós al Claustre dels Trinitaris. També en relació als concerts i espectacles els administradors es mostren molt satisfets. Concerts que van estar sempre plens de públic.

Dani Saumell resumeix l’experiència de ser administrador amb tres paraules. Fantàstica, irrepetible i aconsellable 100%.

També destaca que malgrat l’amenaça de pluja els actes principals de carrer, cercaviles i processons, s’han pogut celebrar amb normalitat.

I la tercera dona de l’administració, la Foix Ortiz, també apunta que el temps ha respectat la festa i que han pogut oferir una Festa Major a la gent de la qual han rebut comentaris molt positius.

La Foix és mestra de l’escola Mas i Parera, o sigui que comença a treballar aquesta mateixa setmana.

Ara els cinc administradors agafaran uns dies de distància, però ben aviat els caldrà tornar-se a reunir per tancar els números i elaborar la memòria que traslladaran els futurs administradors.

Simbòlicament la Festa Major acabava just desprès del castell de focs, però com és costum encara es va allargar una hora més, amb la segona part del ball de fi de festa major que protagonitzava l’Orquestra Cimarrón.

Molt popular a tot Catalunya, l’orquestra Cimarrón trepitja escenaris des dels anys 70, oferint espectacles amb temes ballables de sempre, però també amb un repertori de música actual. Les seves actuacions incorporen bandes sonores de pel·lícules i cançons de música catalana, oferint ball i marxa per a tots els públics.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: