Dimarts, 16 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba a Vilafranca “Escena Penedès”: un nou festival dedicat al teatre amateur

Del 21 al 23 de setembre, diversos grups de teatre de la capital penedesenca mostraran el seu treball en un format atractiu pel públic. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Casal de Vilafranca i la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès.

En aquesta primera edició es mostraran sis espectacles de cinc companyies de la comarca, repartits en tres dies i dos espais, el Teatre del Casal i la sala polivalent de l’entitat de la planta baixa del carrer del Migdia, 18.

El primer dels espectacles serà el divendres 21 de setembre a les 9 del vespre al teatre del Casal i anirà a càrrec de La Companyia és grata, de Can Rossell, Subirats. “155 … i escaig” és una comèdia de 80 minuts de durada que gira entorn de l’Albert, un home a qui li toca la loteria. Dissabte a les 7 del vespre a la sala del carrer Migdia, el grup l’Arrel de Sant Miquel d’Olèrdola farà una lectura dramatitzada de tres contes de vint-i-vuit de Manuel de Pedrolo i a dos quarts de nou serà el torn del grup Pa amb Tomàquet de Torrelles de Foix que representaran la comèdia “Dos embolics i una recomanació”. Més tard, a dos quarts de dotze de la nit a la Sala Migdia serà el torn del cabaret amb l’obra “Ca Barret Viola del violer” a càrrec del Taller d’Assaig de Teatre de Vilafranca. L’endemà diumenge 23 hi haurà els espectacles infantils i juvenils. A les 12 del matí a la Sala Migdia, el grup Les Escoles de Gelida ens faran reflexionar sobre educació i sentiments amb l’obra “I per què no en parlem?”. Mentrestant, al Teatre Casal des de dos quarts d’una del migdia els joves i la tecnologia seran els protagonistes de l’espectacle “Escape! Si pots” també a càrrec de Les Escoles de Gelida.

Al acabar cada actuació, hi haurà un maridatge de vins i caves del Penedès, on hi intervindran el director de l’obra i un representant del celler protagonista del maridatge: des de Pinord, Domènech i Vidal, Torreblanca i Can Ràfols dels Caus fins a les caves Martí-Grau que repartiran most pels infants en els dos espectacles matinals de diumenge.

A més, també hi ha un parell d’activitats vinculades al festival. El dissabte 22 al matí hi haurà una master class amb l’actor Enric Majó i també es recuperarà el Premi Rosa Florido, integrant-lo a l’edició 2019. Podran optar a aquesta convocatòria les creacions teatrals pròpies de grups de teatre amateurs federats a Catalunya o les de grups de les escoles de teatre; que s’hagin representat al llarg del 2018 i fins al març del 2019. La dotació del premi és de 500 euros i la data límit de recepció de les obres serà el 29 de març del 2019.

Enquesta

La privatització de les transmissions castelleres em sembla...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
La música de la meva vida
Selecció molt personal, d'estils diversos
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

12:30
Copa Penedès TV
Santa Margarida i els Monjos - Subirats
13:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
13:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: