Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull una nova edició de la Marató de Donants de Sang a les portes de la festa major

L’experiència de la donació serà l’eix de la Marató de Donació de Sang que es farà el proper divendres 24 d’agost al Casal de les 9 del matí a les 9 de la nit.

La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, compta amb la implicació de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès i forma part dels actes previs a la Festa Major de Vilafranca.

Les maratons volen fer viure l’hàbit de la donació de sang com una festa familiar i cívica, de compromís social. Gràcies a la mobilització, es poden duplicar o fins i tot triplicar les donacions recollides en una campanya habitual.

La donació de sang a l’estiu baixa al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Això afecta sobretot les plaquetes, una de les 3 parts en què se separa la sang quan arriba al laboratori. Les plaquetes caduquen en només 5 dies i són necessàries per alguns tractaments de càncer. Per això cal donar sang de forma habitual i garantir un mínim de donacions diàries a qualsevol època de l’any.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que tingui més de 18 anys i pesi més de 50 quilos. Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: