Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Punt lila contra les agressions sexistes i LGTBI fòbiques durant la festa major

Hi haurà una carpa fixa del 29 d’agost a l’1 de setembre a la nit i un equip itinerant format per quatre especialistes i una persona coordinadora.

El punt lila estarà situat a la zona esportiva, al costat de la Creu Roja, el 29 d’agost coincidint amb l’empalmada; el dia 30, l’emplaçament serà entre la plaça de la Vila i la plaça Sant Joan, on s’hi estarà celebrant el ball de gralles; el dia 31, la carpa estarà a la Plaça Jaume I, amb els concerts; i, finalment, el dia 1 de setembre, el punt lila tornarà a la zona esportiva mentre hi ha la sessió de dj de Los 40.

El servei del punt lila i l’equip itinerant farà quatre hores d’intervenció, aproximadament entre dos quarts d’una i dos quarts de cinc de la matinada.

El punt lila que s’estrena aquesta festa major parteix del protocol contra les agressions sexistes i LGTBI fòbiques que està treballant l’Ajuntament i que s’acabarà de perfilar a partir del mes de setembre.

La regidora d’Igualtat Montse Arroyo explica que volen començar a actuar durant la festa major amb una clara voluntat pedagògica per fomentar la prevenció, sobretot entre la gent més jove i en un context de festa nocturna.

El punt lila anirà acompanyat de diversos materials, com polseres, samarretes o cartells amb el lema ‘Només sí és sí’ i informació sobre com actuar davant una agressió sexista o LGTBI fòbica.

Una informació que ha estat consensuada amb els cossos de seguretat, el Servei d’Informació i Assessorament a les Dones, el SIAD, i el propi Servei d’Igualtat i compartida amb els administradors i administradores de la festa major i amb les persones col·laboradores que hi haurà a les barres de tots els actes.

Pel que fa al punt lila, s’hi podrà adreçar tothom qui necessiti informació i les persones que hi haurà estan preparades per abordar directament qualsevol agressió.

En nom del SIAD, el cap del servei de Benestar Social Xavier Senabre remarcava la importància de prevenir i sensibilitzar la població contra les agressions sexistes de tota mena.

Més enllà dels dies de festa major, l’Ajuntament afrontarà la redacció del protocol contra les agressions sexistes a partir del setembre amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: