Dissabte, 23 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses avui

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a partir d’ara pugui ploure a qualsevol punt del territori.

A la tarda és quan més augmentarà la intensitat i al final del dia les tempestes més intenses es produiran entre el sud de la demarcació de Barcelona i el Camp de Tarragona.

Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de pedra, així com de ratxes fortes de vent. En tot l’episodi es poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts i localment es podran acumular més de 50 l/m2.

La previsió indica que a partir de la mitjanit finalitzi l’episodi de fortes pluges i els xàfecs quedin reduïts localment a algun punt de la costa sud.

Abans de que comencin les pluges és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions. En soterranis i locals amb possibilitats d’inundació, cal que prevegeu mesures de protecció. Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

Un cop comencin les pluges Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

Enquesta

Convocar eleccions generals per l'abril em sembla...

Programació

Ràdio Vilafranca

22:30
Moments d'òpera
el món de la lírica
23:00
L'estimada immortal
Erich Wolfgang Korngold (1897-1957) - Del Romanticisme a Hollywood

Penedès Televisió

22:30
De festa
Festa del Xató / Cercavila i concert d'alumnes de música
23:00
Actualitat - Els Monjos
Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort
23:15
Saníssim
Les combinacions

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: