Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pep Ribes modera una tertúlia amb castellers històrics

En acabar la roda de premsa i el sorteig d’actuació de la diada del 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca es va fer una taula rodona amb veterans de les tres colles.

Els protagonistes van Francesc Piñas, per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Marcel·lí Güixens dels Nens del Vendrell i Josep Miret dels Castellers de Vilafranca.

Pep Ribes va remarcar el destacat currículum casteller dels tres convidats, i també va avançar que la tertúlia podia oferir moltes anècdotes, sobre tot de la rivalitat entre les tres colles els anys 60 i 70.

El cronista casteller va assenyalar que enguany farà 70 anys de la participació de l’actual Colla Vella a la diada de Sant Fèlix.

El primer a intervenir va ser, justament, el Francesc Piñas, membre de la colla dels del 1963, que recordava la bona relació entre Valls i Vilafranca, que arribava a l’ajut i la col·laboració.

Francesc Piñas també va recordar el retorn de la Colla Vella a la diada de Sant Fèlix després d’absentar-se durant els 4 anys del concurs de l’Anxaneta de Plata. Va assenyalar l’aplaudiment amb el que els va rebre la plaça enlloc de la xiulada que es pensava que rebrien.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: