Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Multitudinària ballada de sardanes demanant ser patrimoni immaterial i reclamant les llibertats

Més de 250 persones van ballar sardanes davant de Santa Maria de Vilafranca en defensa de les llibertats i reclamant el reconeixement de la sardana com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Sota el nom de sardana groga es va organitzar divendres al vespre aquesta activitat que pretenia aquest doble objectiu. Reclamar el reconeixement de la sardana com a patrimoni immaterial de la humanitat d’una banda, i de l’altra recordar l’actual situació política que es viu a Catalunya amb persones empresonades arran dels fets del passat mes d’octubre. Joan Montserrat és un dels organitzadors d’aquesta sardana groga.
Al final es van fer unes 25 rotllades d’entre 10 i 12 persones que van omplir tot l’espai davant de la basílica de Santa Maria i amb una rotllana també dalt del campanar de la basílica. Montserrat destacava la important col·laboració que havien tingut per poder organitzar l’acte, i posava èmfasi en la cobla de 24 músics vinguts d’arreu de Catalunya.
De fet la idea va sorgir de l’escola de sardanes de l’Associació de Veïns del barri de Sant Julià, com recorda el president de l’Associació Lluís Montané.
L’acte es va iniciar amb el record per els presos polítics i amb la interpretació de l’Estaca per part de la cobla (4h57’07”).
Després ja va ser el moment de les sardanes (5h00’08”), que van omplir amb les rotllanes tot l’espai davant de la basílica. La ballada va finalitzar amb una rotllana conjunta al so de la Santa Espina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: