Dilluns, 18 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Marató de donació de sang a Vilafranca

‘La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones’ és el lema de la marató que s’està fent avui a Vilafranca.

Aquest divendres es porta a terme a Vilafranca una nova edició de la Marató de Donació de Sang. L’activitat, inclosa en el programa d’actes previs de la Festa Major, té lloc des de les nou del matí i fins les nou del vespre al Casal-Societat La Principal. Organitzada pel Banc de Sang i Teixits i amb la implicació de l’Ajuntament de Vilafranca i l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès, la Marató de Donació de Sang vol fer viure l’hàbit de la donació de sang com una festa familiar i cívica, de compromís social. Gràcies a la mobilització, en una marató es poden duplicar o fins i tot triplicar les donacions recollides en una campanya habitual.

En aquesta ocasió, el lema de la marató és ‘La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones’.

La donació de sang a l’estiu baixa al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Això afecta sobretot les plaquetes, una de les 3 parts en què se separa la sang quan arriba al laboratori, perquè caduquen en només 5 dies i són necessàries per alguns tractaments de càncer.

Des del Banc de Sang i Teixits insisteixen a recordar que cal donar sang de forma habitual i garantir un mínim de donacions diàries a qualsevol època de l’any.
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, que pesi més de 50 quilos i que tingui més de 18 anys.

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

09:00
Notícies en xarxa
Informació general del país
10:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
10:30
Poemes pel Penedès
Poemes musicats i interpretats per Paton Soler

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: