Dimarts, 28 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les eleccions del CR del Cava van deixar diferències que fan difícil elegir nou president

Avui s’hauria d’escollir el nou president del Consell Regulador del Cava però a priori no queda clar que finalment pugui ser així.

Perquè les eleccions celebrades el passat mes de juliol han deixat una correlació de forces i unes diferències que fan imprevisible el resultat de la reunió.

Una reunió que està previst que comenci a la una del migdia a la seu del Consell de l’avinguda de Tarragona a Vilafranca, i que no té una durada limitada. Tant pot ser que en poca estona s’esculli un nou president, com que la reunió s’allargui moltes hores, o fins i tot que finalitzi avui sense acord.

Tot apunta a que  cap dels quatre candidats a president obtindrà els set vots necessaris per guanyar.  Els candidats són el director general de Codorníu, Javier Pagés, a qui dona suport Freixenet, Josep Graells, president de Vallformosa, Maria Rosa Giró, de Giró Ribot i Xavier Farré, que presideix Cevipe.

L’Institut del Cava, ha acordat ahir que els seus cinc representants al Consell Regulador votin per Pagés, però Josep Graells manté la seva candidatura.

El ple del Consell Regulador es compon de dotze vocals. Sis vocals són dels elaboradors dels quals cinc són de l’Institut del Cava i un de la patronal de les petites i mitjanes empreses, Pimecava. Els altres sis vocals són dels pagesos i els productors de vi base. Farré no és un candidat de consens entre tots els productors, però els pagesos podrien haver tancat una estratègia conjunta per a la votació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: