Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les colles locals afronten els darrers assaigs abans de Festa Major amb reptes particulars

Aquest dilluns es fan els darrers assaigs abans de la FM, però el divendres es van fer els assaigs generals de les colles, a peu de plaça i previs també a les diades castelleres del cap de setmana.

Unes diades que també s’han afrontat amb el plantejament de preparar estructures i castellers per els màxims reptes de la Festa Major.

Cada colla té necessitat d’arribar a un nivell més elevat del que s’ha assolit en les darreres setmanes. Els Castellers de Vilafranca van ser prudents al Catllar i l’Arboç, però han fet molt bons assaigs els darrers dies, amb una torre de vuit sense folre molt sòlida i amb l’assaig d’aquest divendres a la Plaça de la Vila dels peus, folres i manilles dels dos castells de deu.  Tant el 3 de deu com el 4 de deu van arribar a l’alçada de sisens amb molt bones mides. Això fa pensar que l’aposta per Sant Fèlix dels Verds serà el 3 de deu amb folre i manilles, la Torre de 8 sense folre i el 4 de deu amb folre i manilles.

Per la seva banda els Xicots tenen també deures pendents aquest any. El castell de 9 pisos que encara no han afrontat aquesta temporada i la Torre de 8 amb folre. També l’assaig d’aquest divendres passat a la nit a la Plaça Milà i Fontanals i les actuacions del cap de setmana, han posat les bases per pensar que el castell de 9 arribarà el proper dimecres, 29 d’agost, a la Diada de Vigílies de la Festa Major de Vilafranca. Potser està més clar el 3 de nou que fins i tot la Torre de 8 amb folre, que caldrà continuar assajant, i que tampoc es pot descartar per la diada vilafranquina, junt amb el 4 de vuit.

I finalment la Colla Jove Xiquets de Vilafranca que té un repte majúscul també. Han plantejat les diades de Festa Major com un tot o res. Tenen el compromís de fes un castell de set pisos, que fins ara no han assolit aquesta temporada, però no el portaran a plaça si no estan del tot segurs d’assolir-lo. El futur de la colla podria anar lligat a aquest repte.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: