Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès és la comarca amb més bon comportament d’ocupació turística de Barcelona

El juliol marca una tendència d’ocupació turística a la baixa respecte el 2017 a l’entorn de Barcelona.

D’acord amb l’Enquesta Flaix d’ocupació turística als allotjaments de l’entorn de Barcelona, que realitza el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, les dades mostren un mes de juliol per sota el 2017, amb reduccions en les quatre tipologies d’allotjaments que s’analitzen com son establiments hotelers, apartaments turístics, turisme rural i càmpings, amb resultats desiguals segons la comarca. Si bé aquestes dades posen de relleu un retrocés respecte el 2017, la sèrie històrica mostra que aquestes estan alineades amb les del 2016.

Pel que fa a dades d’ocupació en els diferents sectors, destaca el comportament positiu als establiments hotelers de les comarques de l’interior, especialment l’Anoia, que ha tingut un increment del 25%. Per contra, les reduccions més destacades, d’entre quatre i cinc punts, es registren al Garraf i el Maresme, comarques que conjuntament representen el 60% del total de places de l’entorn, amb una ocupació per sobre del 80%.

El turisme rural té una baixada respecte el 2017 de 7,7 punts, situant-se amb una ocupació mitjana del 59%, però que és superior als valors de la resta de la sèrie 2010-2018. La comarca amb més bon comportament ha estat l’Alt Penedès, que també presenta la mitjana ocupacional comarcal més alta del període, que ha arribat al 67%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: