Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca té sobre la taula la proposta de crear un parc solar a Les Bassetes

Estel Solar consisteix en la creació d’un conjunt monumental astronòmic format per dos grans rellotges de sol

Un grup d’amics pertanyents al món industrial i científic van idear fa un any un projecte anomenat Estel Solar que consisteix en la creació d’un conjunt monumental astronòmic, format per dos grans rellotges de sol, al polígon de Les Bassetes. La idea és aprofitar, d’una banda, la xemeneia de la bòbila Jané que està desocupada i en mal estat des de fa molts anys i, de l’altra, l’assecador del Mascaró situat a uns 300 metres del primer element.

El representant del comitè assessor de l’Estel Solar, Pere Casanovas, explicava de quina manera han plantejat poder transformar l’espai en un conjunt científic solar de 2 hectàrees.

Aquest col·lectiu va presentar aquesta proposta fa un any a l’Ajuntament de Vilafranca amb l’objectiu de buscar un element diferenciador que pugui ser interessant per la vila des del punt de vista científic i cultural. El consistori no s’oposa a tirar-ho endavant però de moment no ha mogut fitxa, segons explica Pere Casanovas, per la quantitat de projectes en els que s’està treballant.

Malgrat ser una iniciativa complexa, estan esperançats que en el moment que l’ajuntament decideixi posar solució al col·lapse de la Pelegrina o en el cas que la ciutat acabi plantejant-se com a estació modal de l’Ave, també es dugui a terme l’Estel Solar. Casanovas recordava que a l’estat espanyol no existeix cap projecte d’aquestes característiques i que, si aquest fos una realitat, desviaria moltes mirades cap a Vilafranca i trencaria amb la dinàmica de tractar-se d’una vila coneguda únicament pel vi i els castells, per passar a incloure també l’aspecte científic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: