Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ràpita celebra la seva Festa Major amb més implicació per part de les diferents entitats

Com cada any, a principis d’agost, té lloc la Festa Major de la Ràpita en honor a Sant Domènec de Guzmán.

És una festa organitzada pel Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc amb la col·laboració de l’Ajuntament dels Monjos i compta amb nombroses activitats folklòriques i tradicionals. Els actes de la festa començaven el passat dia 1 amb un dels esdeveniments més destacats: La nit de les estrelles. Un concert que enguany comptava amb una agrupació de Gospel de Vilafranca. Divendres i dissabte li van seguir activitats tan típiques com el ressopó de germanor, el ball de Festa Major o la tradicional cercavila. La Cercavila de Festa Major va reunir els diferents balls populars de la Ràpita en un recorregut que s’iniciava a l’Avinguda del Penedès.

Diumenge de bon matí es feia una visita guiada al Castell de Penyafort, després un vermut de Festa Major i ja al vespre un dels actes més esperats: la representació de l’acte sacramental del Ball de Diables de la Ràpita. Un acte que va començar amb el ball parlat que representa la lluita del bé i el mal, seguit dels versots i la fogardera. Enguany els versos van centrar-se en temes més locals.

Habitualment el Centre Cultural Rapitenc és qui organitza tots els actes de Festa Major, enguany però des de l’associació es mostraven satisfets d’haver comptat amb la col·laboració de nombroses entitats i es manifestava la intenció de repetir aquesta fórmula pels propers anys.

La Festa Major finalitzava aquest dilluns amb la Gran Festa de l’Escuma, el Ball de tarda i el concert i ball de Festa Major a càrrec de l’orquestra Nova Blanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: