Dimarts, 21 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Fundació Propenedès parla de “fleximobilitat” per millorar la formació professional

La Fundació Propenedès parla de “fleximobilitat” per millorar la formació professional

El passat juliol, a Vilanova, la Fundació Pro-Penedès va organitzar una nova reunió de la Comissió de Formació i d’Agents de Mobilitat del Pla de Dinamització de Polígons d’Activitat Econòmica.

En aquesta ocasió la reunió va servir per presentar el projecte finançat pel SOC sobre ‘Solucions d’informació i mobilitat intel·ligent per afavorir la formació professional al Penedès’, que va aplegar al voltant de 30 experts provinents de diverses institucions, de l’àmbit polític, econòmic i de l’ensenyament.

Amb aquest projecte es vol abordar una de les problemàtiques clarament identificades al Penedès, la necessitat de generar, retenir i captar talent. L’objectiu és elevar el nivell de la formació professional de la població i que el territori pugui respondre a les necessitats canviants del seu teixit productiu, al temps que donar l’oportunitat als seus habitants de formar-se en allò que realment desitgen.

En aquest sentit, s’entén que l’òptica de territori Penedès pot respondre millor a aquest repte que cadascuna de les seves comarques per separat, i per això es vol avançar en la concepció d’un espai formatiu conjunt. Per arribar a això, es planteja com a objectiu que tothom pugui saber, de forma ràpida, senzilla i centralitzada, quines són totes les opcions de formació que s’ofereixen a l’àmbit Penedès, així com de les opcions d’acreditació de competències professionals. També es planteja que es posin a l’abast solucions de mobilitat per tal que tothom pugui accedir a aquella formació que li interessa.

Es tracta de pensar en solucions imaginatives i de fàcil aplicació, més enllà del transport públic col·lectiu, el que s’anomena Fleximobilitat i que l’ AMTU està impulsant al país. Per a fer-ho possible, es planteja el disseny d’una eina informàtica que aglutinés tota la informació sobre l’oferta de formació professional del Penedès i que ho vinculés amb les opcions de mobilitat per accedir-hi, tant les opcions “clàssiques” com les opcions més “innovadores”.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: